söndag 13 mars 2016

Ner till värmen!

Efter tre hårda vintrar som seriöst satsande cyklist har jag nu äntligen fått åka till ett varmare land för att cykla! I går lyfte planet från Sverige för att ta mig, Moa och Kristina till Palma, ett av världens alla cykelparadis. Med oss har vi även våra respektive plus barn och föräldrar. Ett glatt gäng på tio personer.

Palma är kanske inte det varmaste stället att cykla på nu. Eller rättare sagt man kan inte vara säker på att det är kort kort som gäller. Men bra mycket bättre än hemma i slask och snålblåst. Vi har många bekanta som brukar åka till Palma så tack vare en bra deal blev det just Palma.

Vi körde första passet idag, vilket skulle vara 3,5h platt. Men råkade visst bli 5h. Oj då, fel väg någonstans. Inte lätt när man är i främmande land. Men annars var det fantastiskt! Herre gud vilken skillnad att klicka i dom lätta skorna i pedalerna och flyga i väg på den fjäderlätta cykeln. Som natt och dag jämfört med stålhästen där hemma och 10kg tunga vinterskor. Klimatet i Sverige gör verkligen att man kan uppskatta andra varmare länder.

Nu blir det snart en stadig buffé. Vi hörs snart igen! Peace!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar