lördag 12 december 2015

Lördagsnöje med Kessiakoff

I dag blev dagens träningspass ett "evenemang". Scs göteborg hade bjudit in självaste före detta proffscyklisten Fredrik Kessiakoff för"cykel och prat". Först en runda på cykeln och sedan lite fika där Kessiakoff berättade om sitt liv som cyklist.

Det var ett ganska stort gäng som samlades utanför Scs butik 10.00 i morse. Minst 30 stycken tror jag. Det är mycket nu på "vintern".Med tanke på att alla skulle få köra tillsammans med en av Sveriges mest framgångsrika cyklister så var det nog inte så konstigt. Aktivitus var med och drog i trådana och stod för själva cykelturen. Blev en lekfull, varierande runda med mycket skog och grus. Kul med variation till asfalten tycker jag. Kessiakoff höll ganska låg profil i gruppen. Det var inte så att han var framme vid varje backe för att hänga av oss andra. Förmodar att han säkert hade kunnat göra det med tanke på vad han åstakommit genom åren. Efter ca en timme ute på vägarna blev det en god fika i butiken och Kessiakoff berättade lite om sitt liv som cyklist. Det var intressant, kul att höra vad han har gått igenom. Jag har inte känt till så mycket om honom innan förutom att han är en av dom få svenskarna som kört tdf. Han berättade bland annat att han märkte ganska snabbt att det var cykling han var bra på, framför allt uppför. Från början var han mtb-cyklist men efter OS 2008 som blev en ganska stor besvikelse så bytte han till lvg. Verkar som om han alltid varit väldigt fokuserad på att komma högt upp och prestera på topp. Och det är väl därför som han just är en av sveriges bästa före detta proffscyklister. Man ska ju sikta mot stjärnorna har jag hört.

Sammanlagt blev det ett kul träningspass, goda lussekatter, häng med cyklister och lite inspiration från ett proffs. Tummen upp för det och tack till arrangörerna!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar